Nepečený banánový dezert
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
24 cukrářských piškotů
1 uvařený vanilkový pudink
cca 2 kelímky smetany ke šlehání
2 banány
půl tabulky čokolády
10 dkg krupicového cukru
kousek másla
Postup:
1. Cukr necháme v rendlíku zkaramelizovat, odstavíme z plotny a do karamelu rychle vmícháme kousek másla, jakmile se směs spojí, přimícháme trochu smetany.
2. Necháme vychladnout.
3. Zahřejeme půl kelímku smetany, těsně před varem stáhneme z plotny a přidáme nalámanou čokoládu, kterou mícháme do rozpuštění.
4. V čokoládě pak máčíme vrchní stranu piškotů a klademe na plech s alobalem.
5. Dáme na půl hodiny vychladit.
6. Polovinu piškotů dáme do hranaté formy vyložené alobalem a každý z nich ozdobíme pomocí cukrářského sáčku pudinkem.
7. Polijeme karamelovou omáčku a poklademe krájenými banány.
8. Ozdobíme šlehačkou a přikryjeme druhou částí čokoládových piškotů.
9. Ozdobíme zbytkem šlehačky a posypeme strouhanými ořechy.
10. Přes noc necháme v lednici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.