Nemocnice Zlínského kraje znovu plošně zakázaly návštěvy

6. březen 2020 16:18

V nemocnicích v Uherském Hradišti, Kroměříži a Vsetíně od pátku platí plošný zákaz návštěv na lůžkových odděleních. Od čtvrtka už i ve Valašském Meziříčí.

Opatření souvisí se současnou epidemiologickou situací v České republice, vysvětlil mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant. Zákaz návštěv zůstává v platnosti v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně, kvůli chřipkové epidemii tam byl vyhlášen už koncem ledna.

Čtěte také

Plošný zákaz návštěv ve čtvrtek z důvodu prevence proti šíření onemocnění COVID-19, které koronavirus způsobuje, rozhodla vyhlásit i nemocnice ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, která patří do sítě Agel. Opatření je podle mluvčí společnosti Agel Radky Miloševské platné do odvolání.

Krajská hygienická stanice ve Zlíně ve čtvrtek vyzvala školy v regionu, aby žáky a studenty, kteří se vrátí po jarních prázdninách z rizikových oblastí v Itálii, nechaly 14 dní doma v režimu domácí výuky. Český rozhlas Zlín o tom informovala krajská hygienička Eva Sedláčková.

Čtěte také

Koronavirus se šíří od loňského prosince z Číny. Na světě je zhruba 100 tisíc nakažených a několik tisíc lidí už zemřelo. Případy onemocnění se už objevily v desítkách zemí. V Evropě je zatím nejvíce zasažená Itálie.

autor: Veronika Žeravová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související