Necovidoví pacienti jsou z krajských nemocnic nově přesouváni do soukromých zařízení

20. říjen 2020

Ačkoli krajské nemocnice jsou podle slov Jiřího Čunka (KDU-ČSL) připraveny na případné přírůstky pacientů s covid-19, začínají přesouvat některé pacienty do dalších nemocnic.

Stávající hejtman Zlínského kraje to řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín. Stěžejním tématem byla aktuální situace ve zdravotnických zařízeních Zlínského kraje.

„Už jsme zbourali systém tzv. necovidových nemocnic a nyní jsou pacienti s touto diagnózou ve všech krajských nemocnicích. Počet lůžek, která máme volná, je dostatečný. Covidové a necovidové prostory jsou přísně odděleny a akutní péče i operace se provádí,” uvedl k tomuto tématu Jiří Čunek.

Podle jeho slov jsou nově nekovidoví pacienti přesouváni i do dalších nemocnic - do Nemocnice Milosrdných bratří Vizovice, do Nemocnice Milosrdných sester v Kroměříži a na EUC kliniku ve Zlíně.

Vzhledem k tomu, že se Jiří Čunek v pondělí 19. října zúčastnil videokonference hejtmanů s členy vlády, hygieniky a centrálním krizovým štábem o současné koronavirové situaci, ptali jsme se i na aktuální situaci v problematice plánovaného plošného testování na Uherskohradišťsku. Zajímaly nás také důvody, proč se nákaza tak rychle šíří právě ve Zlínském kraji.

Poslechněte si jeho odpovědi.

Situaci stále sledujeme. Aktuální informace a kontakty nabízíme ve stručném souhrnu na https://rozhl.as/46P.

Spustit audio

Související