Nakládaná paprika
Nakládanými paprikami maminka Drahomíry Rutarové, která byla vynikající kuchařka, celé rodině zpestřovala zimní obědy. Nejlepší čas na přípravu je ale v sezóně.
Budete potřebovat:
10 – 15 paprik (nejlépe kapií)
2 a ½ litru vody
200 ml oleje
500 ml octu
250 g cukru
1 balíček kořenícího přípravku k nakládání zeleniny
Postup:
1. Papriky řádně očistíme.
2. Povaříme asi 5 minut v nálevu připraveného z uvedených surovin.
3. Plníme do sklenic, zalijeme nálevem.
4. Sterilujeme 5 minut na 80°C.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.