Na začátku byla naivita a nadšení, vzpomíná na založení Mise naděje její zakladatel Daniel Vodrážka

5. duben 2023

Daniel Vodrážka vystudoval Masarykovu univerzitu a už během studií založil neziskovou organizaci Mise naděje. Dobrovolníci z této organizace pomáhají lidem s autismem, doučují děti z dětských domovů anebo navštěvují seniory v domovech. Mise naděje také podporuje nadané studenty.

„Tu organizaci jsem zakládal při vysokoškolských studiích. Začátky byly náročné, ale na druhou stranu zábavné a takové nadšené, protože jsem tehdy byl naivní student bez zkušeností a financí. Misi naděje se tak podařilo založit jen díky obrovské podpoře všech lidí kolem mě,” popisuje Daniel Vodrážka.

A kdo se do ní v oblasti dobrovolnictví a pomoci druhým otiskl nejvýrazněji? „Byli to všichni muži v mé rodině, ať už se jedná o mého otce nebo mé dědečky, kteří se v rámci svých profesí věnovali dobrovolnictví. Samozřejmě jsem měl i externí vzory jako Petr Sýkora, který založil Dobrého anděla,“ říká.

Co mu přináší do života práce s lidmi, kteří si na začátku svého života nevytáhli ty správné karty? Jaké plány a vize má s neziskovkou do budoucna? To se dozvíte v záznamu Apetýtu, moderuje Lucie Hostačná.

Spustit audio

Související