Na Vsetín se vrací tržnice. Lidé si prodej ovoce a zeleniny prosadili v anketě

20. únor 2018

Od března začne ve Vsetíně fungovat městská tržnice. Lidé ji najdou u tamní radnice. V minulosti tam jednotliví trhovci prodávali sezónní zboží.

Podle místostarosty Tomáše Pifky z hnutí STAN si lidé v tržnici vybrali v anketě. „Lidé dlouhodobě deklarovali, že chtějí na Vsetíně tržnici. Farmářské trhy lidé nebrali jako dostatečné,“ uvedl  mistostarosta.

V červnu loňského roku občané v rámci veřejného fóra nominovali desítku problémů a příležitostí Vsetína, mezi kterou se objevil na sedmém místě právě požadavek na vybudování městské tržnice s prodejem ovoce a zeleniny.

V internetovém hlasování, kterého se zúčastnilo více jak pět stovek hlasujících, se tento požadavek stal největším skokanem, protože se ze sedmého místa dostal na druhou příčku.

„Prodej na tržnici bude zájemcům umožněn na patnácti prodejních stolech, které si mohou za symbolickou padesátikorunu pronajmout na den s tím, že pokud plocha prodávaného zboží přesáhne rozměr stolu, bude po trhovci požadován doplatek dvacet korun za každý započatý metr čtverečný,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová (KDU - ČSL) s tím, že podle zájmu prodejců dojde k případnému navýšení kapacity prodejních stolů a rozšíření prodejního místa. 

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související