Radar ve Vsetíně uklidnil dopravu. Úřad rozdal pokuty za milion korun

27. leden 2018 08:15

Nový radar ve Vsetíně, který je na příjezdu do města na hlavním tahu od Valašského Meziříčí, za tři týdny ostrého provozu zpomalil řidiče. Město na pokutách vybralo přes milion korun.

"V průměru v tomto úseku zaznamenáváme 120 až 150 přestupků denně. Došlo tedy k výraznému zklidnění dopravy, neboť během zkušebního provozu radaru na konci minulého roku bylo zaznamenáno každý den okolo tisícovky případů překročení povolené rychlosti," uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička.

Nejvyšší zaznamenaná rychlost byla 128 kilometrů v hodině.

Hlavním důvodem, proč byl radar u přechodu pro chodce v lokalitě Potůčky instalován, bylo podle Růžičky zklidnění provozu a zvýšení bezpečnosti chodců.

Při překročení povolené rychlosti od jednoho do 49 kilometrů v hodině může řidič dostat pokutu do 2500 korun.

"K minimálně dvojnásobnému překročení povolené rychlosti v tomto úseku došlo v prvních třech týdnech měření hned osmnáctkrát, což je takřka jeden případ každý den," uvedla vedoucí městského odboru správních agend Valerie Ondřejová.

Město chce letos začít měřit rychlost na dalších třech místech, na jaře v Rokytnici a v létě v Jiráskově a Jasenické ulici u základních škol. Instalovány tam budou měřicí stanice, mezi kterými bude kolovat jedna kamera.

Související