Na smrti tří lidí ve Zlíně se nepodílel nikdo další. Policie případ řeší jako vraždu

13. únor 2018 14:15

Na smrti tří lidí ve Zlíně se nepodílel žádný další člověk. Dnes to bez dalších podrobností řekla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Dvě mrtvé ženy a jednoho muže našel jejich příbuzný 5. února. Těla podle policie ležela v rodinném domku několik týdnů až měsíců. Policie případ od začátku vyšetřuje jako vraždu.

Objevená těla patřila šedesátileté ženě, její čtyřiatřicetileté dceři a sedmatřicetiletému synovi. V případu byly nařízeny soudní pitvy, jejich konkrétní výsledky ale policie nezveřejnila.

Do prověřování události byl podle Javorkové nasazen maximální počet kriminalistů, tak, aby byla tragická smrt tří lidí objasněna co nejdříve.

Policisté podle mluvčí na případu dál intenzivně pracují a důkladně prověřují veškeré okolnosti. "Důležité pro nás budou závěry odborných vyjádření a znaleckých posudků, které jsme zadali," uvedla Javorková.

Pokud se podezření ze spáchání vraždy potvrdí, půjde o první letošní případ ve Zlínském kraji. Loni policie v regionu evidovala tři dokonané vraždy. V dubnu ubodal osmatřicetiletý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku svou někdejší o osm let mladší přítelkyni.

Na konci září zaútočil osmadvacetiletý muž nožem na své dvě nezletilé děti ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Tříletá dívka zemřela, pětiletý chlapec skončil v nemocnici. O prvním listopadovém víkendu jednašedesátiletá žena v rekreační chatě v Senince na Vsetínsku několikrát bodla kuchyňským nožem do hrudníku svého pětapadesátiletého muže, který následkům útoku podlehl.

autor: rv | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související