Mrkvový krém s kokosovým mlékem a granátovým jablkem
Zpestřete si oběd touto mírně exotickou polévkou. Zuzka Plíšková tuhle polévku na talíři zdobí zrníčky granátového jablka.
Budete potřebovat:
plechovka kokosového mléka
1-2 hrnky vody nebo vývaru
2 cibule
1 kg mrkve
kůra z 1/2 citronu
citrónová šťáva
máslo
lžička strouhaného zázvoru
kari koření
2 stroužky česneku
granátové jablko
zakysaná smetana
Postup:
1. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme v něm zpěnit nasekanou cibulku.
2. Pak přidáme nasekaný česnek, citrónovou kůru, kari koření a zázvor a krátce orestujeme.
3. Do hrnce nasypeme očištěnou a nakrájenou mrkev a přilijeme vodu s kokosovým mlékem.
4. Zakryjeme a vaříme doměkka.
5. Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem.
6. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
7. Na talíři zdobíme lžíci zakysané smetany a zrníčky granátového jablka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka