Moravské děti: tento týden vám zpívají děti ze základní školy v Huslenkách

Písničky zní od pondělí do pátku krátce před sedmou nebo potom v odpolední repríze pár minut před 14 hodinou.

Děti ze základní školy v Huslenkách rády zpívají africké i australské písně, koledovat o Velikonocích tam chodí i děvčata, mají tam dvě čapí hnízda a Huslenky se jmenují od malých houslí, které má obec i škola ve znaku. ZŠ Huslenky je alternativní školou, kterou navštěvuje 100 žáků od 1.do 5.třídy. Počty žáků se pohybují od 15 do 23. Všichni se znají, nikdo není anonymní. Napříč všemi třídami a předměty se prolíná radost z objevování, poznávání a tvoření. 

Moravské děti Českého rozhlasu Zlín je projekt, kdy redaktoři jezdí do základních a středních škol kraje a natáčejí s dětmi písničky, rozhovory a přání. Školy se mohou hlásit na zlin@rozhlas.cz nebo přímo do redakce na adresu Český rozhlas Zlín, Osvoboditelů 187, Zlín, 760 01. 

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.