Moravské děti jsou tentokrát ze Žlutavy. Žáci rádi zpívají například písničky Jarka Nohavici

Písničky zní od pondělí do pátku krátce před sedmou nebo potom v odpolední repríze pár minut před 14 hodinou.

V tomto týdnu vám v pořadu Moravské děti Českého rozhlasu Zlín zpívají děti ze základní školy ve Žlutavě. Rády zpívají například písničky od Jarka Nohavici, vyhledávají četbu, redaktorka Andrea Kratinová si s nimi mimo jiné povídala i tom, jak tráví Velikonoce. 

Základní škola ve Žlutavě je malotřídní. Tedy vyučuje děti od 1. do 5. ročníku ve čtyřech třídách. Součástí školy je i mateřská škola, školní jídelna a jedno oddělení školní družiny. Škola stojí uprostřed vesnice naproti autobusové zastávky.

V budově školy jsou čtyři kmenové třídy (vždy s hracím koutkem) a společenská místnost, která slouží jako vzdělávací a informační centrum pro žáky, kde je žákovská i učitelská knihovna. Škole patří spojovací krček mezi budovou školy a místní sokolovnou, v níž probíhá výuka tělesné výchovy.

Moravské děti Českého rozhlasu Zlín je projekt, kdy redaktoři jezdí do základních a středních škol kraje a natáčejí s dětmi písničky, rozhovory a přání. Školy se mohou hlásit na zlin@rozhlas.cz nebo přímo do redakce na adresu Český rozhlas Zlín, Osvoboditelů 187, Zlín, 760 01.

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio

Související