Miloš Trojánek: Relaxuji sportem, ale v době mobilů a mailu vás stejně vždycky dostihnou

28. únor 2019

Miloš Trojánek zastává funkci krajského ředitele Policie ČR na Vysočině. V civilu je aktivním sportovcem.

K policii nastoupil v roce 1992 a za tu dobu zastával několik funkcí. Mimo jiné šéfoval sboru na Vysočině, v jižních Čechách a také v Praze. Před pár měsíci se na Vysočinu vrátil.

Miloš Trojánek, krajský ředitel policie je brigádním generálem. „Dost mě to jmenování překvapilo, ale zároveň potěšilo. Vždycky to je zásluha nejenom toho jednoho člověka, ale celého týmu, jedinec u takové organizace, jakou je policie, nic neznamená,“ dodal Miloš Trojánek.

Praha vs. Vysočina

Generál Trojánek má možnost srovnávat práci policie, její nasazení ve dvou krajích, ale i v hlavním městě Praze. „V Praze jste pod neustálou kontrolou veřejnosti, médií, zahraničních médií. Ale jsou tam čtyři oblasti, které mají své ředitele a hlavně tam pracují týmy profesionálů, které přesně vědí, co mají dělat.“

Může policista vypnout?

Relaxace. Mnohokrát používané slovo a každý si ji představuje jinak. Může ale policista vypnout, může alespoň na chvíli zapomenout na práci? „To je zajímavá otázka. V dnešní době mobilů a mailů vás ale vždycky dostihnou. Snažím se relaxovat sportem, s rodinou, která je mi velkou podporou.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.