Hubnutí by mělo být naše rozhodnutí, začít bychom s ním měli hned a nic neodkládat

25. duben 2024

Hubnutí začíná nastavení hlavy. Když se rozhodneme, neměli bychom ho odkládat. I na konci dubna je možné začít s hubnutím do plavek a dosáhnout výsledků.

Výživová poradkyně Kateřina Böhmová

Snahu o hubnutí nám často kazí naše okolí. „Spousta lidí se začne smát a říkat ‚To stejně nezvládneš a vůbec se do toho nepouštěj, víš, jak to dopadlo minule‘,“ všímá si výživová poradkyně Kateřina Böhmová. „Takže doopravdy nedbat na to okolí, protože to chcete vy a vy doopravdy chcete se sebou začít něco dělat,“ radí.

Snahu o hubnutí ale můžou kazit i špatné informace. „V časopisech toho načtete spousty. Jak zhubnout do plavek, co je k tomu potřeba? 10 potravin, které vám zhubnou ten viscerální tuk. Ale to jsou takové všeobecné informace, které nemusí platit na každého. Samozřejmě, že jsou pravdivé, ale je tam potřeba to brát individuálně, protože každý člověk je jiný a každý člověk potřebuje něco jiného,“ vysvětluje Kateřina Böhmová.

Jak začít hubnout a jak si váhu udržet? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.