Masové kousky v zelenině a koření od Marie Čechové

Recept od naší posluchačky z Dolních Dubňan.

Suroviny
600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 pórky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml bílého vína, olej, sůl, mletý černý pepř, špetka oregana

Postup:
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a promícháme.

Nakrájíme nadrobno cibuli, rozpálíme pánev a vlijeme olej. Přidáme cibuli, osmažíme ji, vsypeme kousky masa a přibližně tři minuty společně opékáme.

Do směsi přidáme na kolečka nakrájenou bílou část pórku, rajčatový protlak, bílé víno a řádně promícháme. Vše dusíme pod pokličkou 15 minut.

Na závěr dochutíme oreganem a opět zamícháme. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.