Letní třešňový knedlík
Recept na letní třešňový knedlík od Heleny Pokorné ze Železného, zazněl ve čtvrtek 13. února
Suroviny:
500 g čerstvých třešní, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 kávová lžička cukru, půl kávové lžičky soli, 1 vejce, podle potřeby vlažné mléko
Postup:
Těsto vypracujeme podobně jako na houskový knedlík, místo rohlíku však dáme půlku připravených třešní (nevypeckovaných) a zapracujeme je do těsta.
Vytvarujeme dva knedlíky a vaříme zhruba 20 minut. Mezitím si povaříme zbytek třešní ve trošce vody s cukrem.
Hotové knedlíky nakrájíme a dáme do mísy. Zasypeme cukrem a mákem, pomastíme sádlem a přidáme povařené třešně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka