Lékaři si neodpočinou, po covidu je tu nápor odložených operací

8. červen 2021

Až tisíce operací museli kvůli koronaviru odložit zdravotníci ve Zlínském kraji - teď se k nim postupně vrací a dohánějí několikaměsíční skluz.

Čtěte také

V nemocnicích už zůstávají poslední jednotky pacientů s koronavirem a s tím přichází další nápor pro zdravotníky. Oddělení, která sloužila jako covidová, už se opět věnují svým specializacím. Místo odpočinku ale na zdravotníky čekají dlouhé pořadníky a lidé s dluhodobými potížemi. „Dohnat skluz v plánovaných operacích a dostat se do „normálního“ stavu bude trvat několik měsíců,“ říkají shodně zástupci nemocnic.

Odpočinek pro zdravotníky

Čtěte také

Zdravotníci, nebo zaměstnanci v sociálních službách dostanou od Zlínského kraje poukázky na ubytování. Hejtmanství tak chce vyjádřit poděkování za projevené úsilí v době pandemie a zároveň po hlavní sezóně podpořit i hoteliéry. Poukázku za tři a půl tisíce korun mohou například zaměstnanci nemocnic, nebo domovů seniorů uplatnit ve vybraném ubytovacím zařízení v kraji. Vouchery pro zdravotníky budou ve Zlínském kraji v celkové hodnotě 15 milionů korun, dostane je asi 4 tisíce lidí.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.