Lékař Michal Filip nastoupil do funkce ředitele zlínské nemocnice

26. únor 2021 13:40

Novým ředitelem Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně je neurochirurg Michal Filip. V lednu uspěl ve výběrovém řízení, které vypsal Zlínský kraj.

Čtěte také

Michal Filip byl v minulém volebním období zastupitelem Zlínského kraje za hnutí ANO. Dlouhodobě je proti stavbě nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Jeho hlavní prioritou je nyní personální stabilizace nemocnice.

Spolu s ním nastoupili do funkce i další dva noví členové představenstva MUDr. Marcel Guřan a Ing. Martin Déva. 

Čtěte také

Hejtman Radim Holiš primáře při uvedení nového managementu do funkce informoval, že kraj připravuje zahájení stavby nové interny a urgentního příjmu a požádal zástupce primariátů o podporu a spolupráci. „Peníze, které máme na rozvoj krajské nemocnice, chceme dát do areálu KNTB, nikoliv do projektu nové nemocnice. Jsme si vědomi, že se stavebními pracemi bude dočasně spojen určitý zhoršený komfort, ale chceme, aby tato nemocnice byla moderní, příjemná a lidé do ní chodili rádi,“ řekl hejtman Holiš.

Nový ředitel KNTB docent Michal Filip ve svém úvodním vystoupení naznačil své priority „Situace s covid-19 bude ještě složitá, přesto se budeme snažit dělat špičkovou medicínu a usilovat o to, aby i naši zaměstnanci byli spokojení. Chceme nemocnici personálně stabilizovat a doplnit tým o zkušené odborníky ve zdravotnictví i v provozu. Všichni jsme tady hlavně pro naše pacienty,“ uzavřel své vystoupení před primáři nový předseda představenstva Michal Filip.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související