Ledová královna severu přináší do Zlína vánoční atmosféru. Česko zůstalo pro Tarju jediným místem na koncerty

14. prosinec 2021 07:20

Finská zpěvačka Tarja Turunenová má čtyři předvánoční koncerty v České republice. Bývalá členka populární metalové kapely Nightwish vystoupí se svým doprovodem ve Zlíně, Praze, Olomouci a Ostravě

Finská zpěvačka Tarja Turunen dnes vystoupí ve Zlíně se svým komorním vánočním programem.

Kvůli pandemii koronaviru zrušila hvězdná umělkyně nazývaná jako ledová královna severu plánované evropské turné, ale na sérii několika koncertů v Česku se rozhodla přijet. Loni se koncerty kvůli lockdownu nekonaly. 

Na základě rozhodnutí vlády nesmí od 26. listopadu na kulturní akce více než 1000 sedících lidí.

S dodržením podmínek ale nebudou mít pořadatelé problém. "Sály jsou povětšinou menší, všechny koncerty stejně měly být na sezení," uvedl ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Podle něj jsou koncerty Tarji výjimečné, zahraniční umělci většinou svoje vystoupení v České republice v současné době ruší. 

Tarja kromě Zlína vystoupí na i na koncertech v Olomouci, Praze a Ostravě. V jejím podání zazní mezinárodní a finské vánoční písně, lidé uslyší i Ave Maria. Tarju doprovodí hudebníci s violoncellem, klávesy a kytarou.

Tarja Turunenová se zapsala do povědomí posluchačů jako interpretka odlišných žánrů, a to metalu a klasické hudby. Díky osobitému projevu se zpěvačka jako členka Nightwish stala jednou z nejpopulárnějších žen v metalové hudbě. V roce 2005 však kapelu po neshodách s jejími členy opustila a vydala se na sólovou dráhu. V České republice koncertuje pravidelně

autoři: rv , Tomáš Fránek
Spustit audio

Související