Kvůli neprůjezdné spojce u Zahnašovic bude Holešovem projíždět o tisíce aut více

7. listopad 2022 10:53

O několik tisíc osobních a nákladních vozidel více bude od 8. listopadu 2022 projíždět centrem Holešova na Kroměřížsku. Silničáři kvůli stavbě dálnice D49 uzavřou cestu mezi Zahnašovicemi a Martinicemi, kterou doposud využívala část řidičů jedoucích na Zlín.
Slibovaný odklon nákladní dopravy přes holešovskou průmyslovou zónu zatím úředníci nepovolili.

Čtěte také

Stavbaři musí na nejméně rok a půl uzavřít kvůli výstavbě dálničního mimoúrovňového křížení stavby dálnice D49 cestu mezi Zahnašovicemi a Martinicemi. To znamená velkou komplikaci pro Holešov, jehož centrem bude nyní projíždět o tisíce aut více, a to včetně nákladní dopravy. Ta by později mohla jezdit přes průmyslovou zónu v Holešově, která patří Zlínskému kraji, minimálně do konce roku to ale možné není.

Proč? To zjišťoval redaktor Českého rozhlasu Zlín Roman Verner a výsledky shrnul do nabízené reportáže.

Jak se připravuje Holešov

Starosta Holešova Rudolf Seifert z koalice pro Holešov uvedl, že úkolem města je při této situaci zajistit větší bezpečnost obyvatel města podél hlavní průjezdné trasy: „Budeme vyzývat lidi, aby zbytečně nejezdili jako cyklisti především po hlavních ulicích, to znamená Palackého a Masarykova. Budeme také vyžadovat větší spolupráci s policií, jak s městskou, tak státní pří hlídání přechodů, když děti jezdí anebo odjíždějí ze škol.“

Podle starosty Rudolfa Seiferta má tento stav trvat do konce ledna. Zároveň uvedl, že po ukončení mimořádného provozu musí silničáři opravit poškozené vozovky.

Holešov, dopravu, uzavírka silnice Zahnašovice Martinice kvůli výstavbě D49
Spustit audio

Související