Kuřecí špíz s jogurtem
Recept Věry Hotařové z Apetýtu 3. června.
Suroviny na 2 porce:
200 g kuřecího masa, 100 g papriky, 2 cibule, 20 g žampionů, 40 g lilku, 40 g bílého jogurtu, 1 lžíce 12% smetany, grilovací koření, 1 lžíce olivového oleje
Postup:
Omyté maso nakrájíme na kostky, cibuli, žampiony, lilek a papriku na plátky. Na špíz střídavě napichujeme kostky masa, plátky cibule, žampionů, lilku a papriky. Vložíme na tukem vymazaný pekáč, posypeme grilovacím kořením, podlijeme zálivkou z jogurtu a smetany a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.