Kuřecí roládka s nádivkou a jarním salátem

Jak vaří kuchař, to je název našeho dalšího pondělního seriálu apetýtových receptů. S profesionálním kuchařem Janem Rimplerem se vydáme do světa masitých pokrmů. Díky své profesi procestoval svět a o své kulinářské poznatky se dělí i s ostatními.

Na Kuřecí roládku s jarním salátem potřebujeme:

  • 4 vykostěné stehenní řízky s kůží
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 vejce
  • 50 g slaniny
  • 25 g másla
  • 1 šalotka
  • 10 lístků medvědího česneku
  • sůl, pepř

na salát (vše nakrájené na tenké nudličky):

  • trhané saláty – polníček, baby špenát, rukola
  • 1 čerstvý fenykl
  • 1 mrkev
  • 6 ředkviček

na zálivku:

  • 6 lžic olivového oleje
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžíce medu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na másle orestujeme nakrájenou šalotku a slaninu, přidáme kostičky toastového chleba, sundáme z plamene a přidáme nasekaný medvědí česnek, sůl, pepř a 2 vejce.
  2. Maso položíme na folii kůží dolů, dáme nádivku a roládky zabalíme.
  3. Poté zabalíme ještě do alobalu.
  4. Pečeme cca 20 minut na 175°C.
  5. Z ingrediencí si připravíme zálivku tak, že vše smícháme.
  6. Těsně před podáváním s ní zalijeme salát, lehce promícháme.
zdroj: Jan Rimpler

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.