Kuřecí prsa zapečená v tatarské omáčce

„Nevím, zda je můj recept zdravý, ale rozhodně je dobrý. Chutná nám, našim dětem i přátelům, když se společně sejdeme,“ říká pan Petr z Vyškovska, kterému děkujeme za dnešní recept.

Budete potřebovat:

  • 4-5 kuřecích prsních řízků
  • 1 cibuli
  • brambory
  • 1 dcl smetany
  • plátkový tvrdý sýr
  • tatarskou omáčku

Postup:

  1. Do pekáče dáme vrstvu brambor nakrájených na kolečka, na ni dáme vrstvu cibule nakrájené na kolečka a na to vrstvu jemně naklepaných kuřecích řízků.
  2. Na maso natřeme asi půl centimetru vysokou vrstvu tatarské omáčky.
  3. Zalijeme smetanou a pečeme v zakrytém pekáči.
  4. Až maso změkne, položíme na řízky ještě plátky sýru a krátce zapečeme.