Krůtí paštika

Připravte si s Apetýtem krůtí paštiku! Není to tak složité, jak by se moho zdát.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg krůtího masa
  • 200 g krůtích jater
  • 400 g vepřového boku bez kůže
  • olivový olej
  • 0,5 l bílého vína
  • půl citrónu
  • tymián a rozmarýn (pokud možno čerstvé)
  • česnek
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky.
  2. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme krůtí maso, tymián, rozmarýn a tři kolečka citrónu.
  3. Orestujeme, podlijeme bílým vínem a asi půl hodiny dusíme.
  4. Až je maso téměř hotové, vyndáme bylinky, citrón a nechám vychladnout.
  5. Ke směsi přidáme nakrájená syrová játra a vepřový bok a vše pomeleme jednou až dvakrát, podle toho, jak chceme mít paštiku hrubou.
  6. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Vyšleháme si trochu olivového oleje s česnekem a přidáme do směsi.
  8. Můžeme přidat i plátky mandlí a brusinky.
  9. Přendáme do formy a pečeme asi půl hodiny při 180 stupních.

Související

  • Tukožroutská polévka

    Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích.

  • Pomazánka z pečené dýně

    Recept na pomazánku z pečené dýně nám poslala paní Jiřina z Ostopovic. Patří k podzimní tradici a u nich v rodině se na ni hlavně vnoučata velmi těší. 

  • Závin s kysaným zelím

    Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!