Křepelčí vejce v sekané
Křepelčí vajíčka jsou pětkrát menší než vejce slepičí. Obsahují více vitamínu a méně cholesterolu. Vyhledávají je také lidé trpící oslabenou imunitou nebo anémií. A tak pokud se do nich chcete pustit, máme pro vás jeden tip, který nám poslala paní Naděžda Parmová z Blanska.
Budete potřebovat:
mleté maso
strouhanka
vejce
česnek
majoránka
tymián
sůl, pepř
křepelčí vejce (na jednu porci zhruba 5)
Postup:
1. Křepelčí vejce vaříme 3 minuty a ve vodě je co chvíli mícháme, aby byl žloutek uprostřed.
2. Maso smícháme se syrovým vejcem (nebo vejci podle množství masa), kořením, solí, česnekem a strouhankou a připravíme směs jako na sekanou.
3. Oloupaná vychladlá křepelčí vejce v masové směsi obalíme, důkladně přitlačíme, obalíme ve strouhance a osmažíme.
4. Podáváme s bramborovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.