Komplikace na železnici. Opravy ve Starém Městě způsobí zpoždění vlaků, některé nahradí autobusy

26. únor 2018 10:30

Na komplikace se musí v tomto týdnu připravit lidé, kteří využívají vlakovou dopravu. V sobotu 3. března začne rozsáhlá výluka v železniční stanici Staré Město u Uherského Hradiště.

Podle krajského koordinátora veřejné dopravy Františka Brachtla, tam budou železničáři upravovat zabezpečovací zařízení.

„Z důvodu výluky jedné ze dvou traťových kolejí mohou vlaky projíždějící vyloučeným úsekem navýšit zpoždění až o 10 minut. V přípojných stanicích nemusí být od zpožděných vlaků zajištěny přestupy na přípojné vlaky,“ uvádí na svém webu České dráhy. Část spojů bude nahrazena autobusy, týká se to třeba rychlíků z Prahy do Luhačovic a Veselí nad Moravou. Výluky má trvat do 6. března.

Vlaky kategorie Rx Praha - Olomouc - Přerov - Staré Město u Uherského Hradiště - Luhačovice/Veselí nad Moravou (tzv. Slovácký expres) budou nahrazeny autobusy v úseku Huštěnovice – Staré Město u Uherského Hradiště – Luhačovice/Veselí nad Moravou.

Asi desetiminutové zpoždění mohou mít o víkendu také vlaky v úseku Valašské Meziříčí - Vsetín. V provozu tam bude jen jedna kolej.

Na Vsetínsku pozor v Prostřední Bečvě-Bácově. Silničáři tam staví nový most. Další upozornění míří na Kroměřížsko. Opatrní musí být řidiči při průjezdu Sulimovem, kde opravují průtah obcí. Vozovka je zúžená a maximální povolená rychlost je snížená na třicítku.

Od Chvalčova na Tesák opravují dělníci na dvou místech krajnice. Jezdí se pouze jedním pruhem

autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související