Kokosová kari omáčka s cizrnou
Ač zní název dnešního receptu exoticky, přísady na něj bez problémů seženete ve větších obchodech. Jde o lehčí jídlo, které je navíc vegetariánské a tedy jako stvořené pro postní období, které letos začíná v polovině února.
Budete potřebovat:
200 g cizrny
1 cibule
česnek
1 menší mrkev
1 malá cuketa
1 malý lilek
1 konzerva kokosového mléka
citrónová šťáva
lžice rajčatového protlaku
kari koření
kousek zázvoru
sůl, pepř
čerstvá petrželka
čerstvý koriandr
Postup:
1. Cizrnu den dopředu namočíme a uvaříme doměkka.
2. Cibuli, česnek, zázvor, mrkev, cuketu a lilek nakrájíme na kousky.
3. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli.
4. Přidáme česnek, zázvor a koření.
5. Jakmile se rozvoní, přimícháme protlak, krátce orestujeme a nasypeme do hrnce zbytek zeleniny.
6. Promícháme a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zcela ponořená.
7. Osolíme a vaříme doměkka.
8. Stáhneme z plotny a ponorným míxérem rozmixujeme.
9. Přilijeme kokosové mléko, citrónovou šťávu, cizrnu, případně ještě sůl a pepř a krátce povaříme.
10. Na talíři zdobíme petrželkou a koriandrem.
11. Podáváme samotné, nebo s domácím chlebem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.