Kefírové palačinky

Palačinky jsou doslova klasika, ovšem povýšené kefírovým mlékem dostanou vláčnost, která příjemně překvapí.

Budete potřebovat:

  • 500 ml kefírového mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetku soli
  • 1 lžičku krupicového cukru
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • čokoládu na vaření
  • libovolné ovoce (čerstvé nebo zmražené)

Postup:

  1. V míse smícháme hladkou mouku se solí, krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou.
  2. Přidáme vejce a kefír a vypracujeme těstíčko, ze kterého na vymazané pánvi smažíme palačinky z obou stran do zlatova.
  3. Na talíři polévame rozpuštěnou čokoládou, zdobíme ovocem a kopečkem šlehačky.

Související

  • Jablkový koláč ve skleničce

    Středeční recept Apetýtu vás může inspirovat k přípravě sladkého překvapení. Připravte si jablkový koláč ve skleničce.

  • Šulánky s mákem

    Páteční recept možná znáte z dětství a prázdnin u babičky. Apetýt dnes vaří škubánky nebo chcete-li šulánky s mákem!

  • Kefírová buchta podle Petry Burianové

    Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser