Kefírové palačinky
Palačinky jsou doslova klasika, ovšem povýšené kefírovým mlékem dostanou vláčnost, která příjemně překvapí.
Budete potřebovat:
- 500 ml kefírového mléka
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetku soli
- 1 lžičku krupicového cukru
- 1 lžičku jedlé sody
- 1 vanilkový cukr
- čokoládu na vaření
- libovolné ovoce (čerstvé nebo zmražené)
Postup:
- V míse smícháme hladkou mouku se solí, krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou.
- Přidáme vejce a kefír a vypracujeme těstíčko, ze kterého na vymazané pánvi smažíme palačinky z obou stran do zlatova.
- Na talíři polévame rozpuštěnou čokoládou, zdobíme ovocem a kopečkem šlehačky.
Související
-
Jablkový koláč ve skleničce
Středeční recept Apetýtu vás může inspirovat k přípravě sladkého překvapení. Připravte si jablkový koláč ve skleničce.
-
Šulánky s mákem
Páteční recept možná znáte z dětství a prázdnin u babičky. Apetýt dnes vaří škubánky nebo chcete-li šulánky s mákem!
-
Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.