Kašna v Uherském Hradišti, parkoviště u Prioru ve Zlíně. Města obnovují svoje centra

Obnovené parkoviště na Náměstí Práce v centru Zlína má 107 nových parkovacích míst.

Motoristům má usnadnit krátkodobé parkování ve městě. První hodina stání je zdarma. Za každou další započatou hodinu řidiči zaplatí dvacet korun.

V nejbližších dnech podle mluvčího magistrátu Zdenka Dvořáka zprovozní v blízkém sousedství také další parkoviště.

Na konci října skončí také rekonstrukce parkovacích ploch a chodníků v prostoru mezi obchodním domem, Velkým kinem a hotelem Moskva.

"Jednotný systém správy parkovišť zahrne navíc nově vybudované parkoviště za OD PRIOR. V centru města tak přibude 56 nových parkovacích míst," uvedl ředitel Technických služeb Zlín Jakub Černoch.

Kašna v Uherském Hradišti

Na Zelný trh v centru Uherského Hradiště se po opravách vrátila secesní kašna z 19. století. Z odpočinkového prostoru s lavičkami dočasně zmizela v létě.

Restaurování kašny se ujal akademický sochař Jindřich Martinák, oprava si vyžádala náklady přes 100.000 korun, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Odborníci opravovali kašnu už v roce 1993. V poslední době však nebyla funkční a potřebovala restaurátorský zásah. Díky němu má nové nátěry a doplněné některé chybějící části, z podstavce odstranil restaurátor trhliny a poškozené spoje.

autor: Miroslav Urubek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související