Jarní část filmového festivalu bude online, ale láká i na autokino

20. květen 2021 17:21

Úspěšné filmy z loňského roku, besedy nebo koncerty. Taková bude první část Zlín Film Festivalu. Organizátoři představili program, který se na konci května kvůli protiepidemickým opatřením odehraje pouze online.

Virtuální část zlínského festivalu se uskuteční od 28. května do 1. června, na podzim by se potom druhý díl akce měl konat i v tradičním formátu od 9. do 15. září. Tam organizátoři počítají s klasickými projekcemi soutěžních i dalších filmů a s doprovodným programem.  Tématem obou částí je literatura ve filmu.

Podle organizátorů bude mít filmový festival díky umístění do online prostředí alespoň větší dosah.

„V době konání festivalu stačí přijít na náš web a vybrat si některou z 10 sekcí filmového nebo doprovodného programu. Vstoupit do nich bude možné od pátku 28. května, ale už nyní je možné se s obsahem programu seznámit, aby třeba divákům něco zajímavého neuteklo,“ vysvětluje výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová, jakým způsobem bude možné festival sledovat.

Český rozhlas Zlín připravil v rámci 61. Zlín Film Festivalu živý přenos muzikálu Anička a bylinkové kouzlo v podání Slováckého divadla Uherské Hradiště. Původní veršovaný muzikál vtipně seznamuje s kouzelnou mocí bylinek diváky napříč generacemi a za použití písniček rozličných hudebních žánrů. Malá Anička objeví kouzelný svět bylinek a musí se postavit svému tátovi, aby zachránila bylinkám jejich louku. Aniččin táta se totiž na louce chystá stavět obchodní centrum. Podaří se Aničce tátu přesvědčit a zachránit tak louku pro bylinky? A jakou roli v tom budou hrát kouzla a písničky? Přenos bude k vidění v neděli 30. května od 16 hodin na Youtube kanálu Koncerty Českého rozhlasu.

A připomíná, že některé projekce a pořady budou mít svoji premiéru v konkrétní časy, jiné naopak budou k dispozici v průběhu celého festivalu.

Pro pořady vysílané v reálném čase vybudovali organizátoři speciální studio v sídle Zlín Film Festivalu na filmových ateliérech.

Nově zařadili organizátoři do programu na festivalový víkend také projekce v autokině. „Po loňském úspěchu nabídneme tentokrát divákům hned tři filmová představení. Půjde o trháky Le Mans '66, Bohemian Rhapsody a novou českou komedii Bábovky podle úspěšné knižní předlohy Radky Třeštíkové,“ pozvala do autokina umělecká ředitelka Markéta Pášmová a dodala, že projekce začínají od 21.30 na parkovišti u zlínské zoo.

Prodej vstupenek na vybrané online projekce a pořady včetně vstupenek do autokina bude zahájen 24. května na webu zlinfest.cz.

Spustit audio

Související