Jak uskladnit česnek či křen? Poradí Babské rady
Jarka Vykoupilová se v apetýtové rubrice Babské rady věnovala uskladnění a prodloužení životnosti různých potravin.
Česnek nejlépe uskladníte tak, že každou paličku zabalíte zvlášť do novin. Vydrží do další sezóny.
Kysané zelí můžete uskladnit přes zimu i na balkóně nebo terase, stačí ho zasypat solí, ta zamezí jeho zmrznutí.
Pokud potřete vejce sádlem, vydrží vám v lednici dvojnásobně déle.
Křen nejlépe uchováte jako následující směs:
- 30 dkg křenu
- 2 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- lžička soli
Vše rozmixujeme na kaši, dáme do skleniček a uložíme do lednice.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.