Jak uskladnit česnek či křen? Poradí Babské rady

Jarka Vykoupilová se v apetýtové rubrice Babské rady věnovala uskladnění a prodloužení životnosti různých potravin.

Česnek nejlépe uskladníte tak, že každou paličku zabalíte zvlášť do novin. Vydrží do další sezóny.

Kysané zelí můžete uskladnit přes zimu i na balkóně nebo terase, stačí ho zasypat solí, ta zamezí jeho zmrznutí.

Pokud potřete vejce sádlem, vydrží vám v lednici dvojnásobně déle.

Křen nejlépe uchováte jako následující směs:

  • 30 dkg křenu
  • 2 dcl vody
  • 1 dcl oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • lžička soli

Vše rozmixujeme na kaši, dáme do skleniček a uložíme do lednice.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.