Jak rychleji uvařit brambory nebo déle udržet čerstvý křen

Brambory uvaříte rychleji, když do vody přidáte trochu prášku do pečiva nebo jedlé sody. Linecké těsto se rádo trhá a jde těžko rozválet do větší plochy. Zkuste ho válet přes igelitový sáček, půjde to mnohem snadněji.

Smažený květák bude více křupat, když z trojobalu vynecháte mouku a obalíte ho jenom ve vajíčku a strouhance. Křen nebo zázvor udržíte déle čerstvý, když je zabalíte do mokré utěrky a uložíte v lednici. A sýr v lednici zase nezplesniví, když k němu do sáčku přidáte kostku cukru. Prý je to zaručené. 

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

    mujRozhlas

    –  audiosvět Českého rozhlasu na jednom místě

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.