Jak rychleji uvařit brambory nebo déle udržet čerstvý křen

Brambory uvaříte rychleji, když do vody přidáte trochu prášku do pečiva nebo jedlé sody. Linecké těsto se rádo trhá a jde těžko rozválet do větší plochy. Zkuste ho válet přes igelitový sáček, půjde to mnohem snadněji.

Smažený květák bude více křupat, když z trojobalu vynecháte mouku a obalíte ho jenom ve vajíčku a strouhance. Křen nebo zázvor udržíte déle čerstvý, když je zabalíte do mokré utěrky a uložíte v lednici. A sýr v lednici zase nezplesniví, když k němu do sáčku přidáte kostku cukru. Prý je to zaručené. 

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

    mujRozhlas

    –  audiosvět Českého rozhlasu na jednom místě

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

    František Novotný, moderátor

    setkani_2100x1400.jpg

    Setkání s Karlem Čapkem

    Koupit

    Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.