Jak chtějí města utratit stamiliony. Kroměříž pošle peníze do škol, Vsetín a Hradiště opraví sportoviště, Zlín je dá do dopravy

Města se chystají investovat do škol, dopravy nebo sportovišť.

Kroměříž:

Kroměříž na příští rok plánuje investice za více než 113,4 milionu korun. Mezi největší z nich patří projekt Škola pro všechny - věda hrou na vylepšení učeben základních škol za 18,6 milionu korun, stavební úpravy oddělení správních agend za 17,7 milionu korun spojené s dodávkou rotačních kartoték za 4,2 milionu korun nebo letos zahájené úpravy náměstí Míru za 11 milionů korun.

Radnice také chystá druhou etapu rekonstrukce Vodní ulice za 7,5 milionu korun, stavbu sportovního areálu v Kotojedech za 7,5 milionu korun, opravu lávky pro pěší přes řeku Moravu za čtyři miliony korun a práce na novém územním plánu města za více než 3,1 milionu korun.

Vsetín:

Na investice by ve Vsetíně mělo jít necelých 312 milionů korun, zjistila ČTK z návrhu rozpočtu uveřejněného na úřední desce města. Rozpočet bude zastupitelstvo města schvalovat ve středu.

Necelých 20 milionů korun by si mělo vyžádat podzemní parkoviště před vlakovým nádražím, revitalizace areálu ZŠ Sychrov by měla stát 13,5 milionu korun, na projekt základních škol Řemeslo má budoucnost by mělo jít 40 milionů korun. Třetí etapa úprav zimního stadionu by měla stát 16 milionů korun, další etapy regenerace sídliště Luh 12,5 milionu korun.

Uherské Hradiště:

Uherské Hradiště na příští rok plánuje investice za 238,4 milionu. Přijaté investiční dotace by podle schváleného rozpočtu měly být necelých 45,6 milionu korun.

Mezi největší chystané akce patří rekonstrukce sportovního areálu u Základní školy Za Alejí za 36,6 milionu korun, modernizace učeben základních škol za 34,4 milionu korun, rekonstrukce několika bytových domů za 26,8 milionu korun a úprava parkování na sídlišti Štěpnice za 19,5 milionu korun.

Zlín:

Na investice je ve Zlíně v návrhu vyčleněná částka necelých 212 milionů korun. Každoročně se počítá s tím, že další peníze se přidají z přebytku hospodaření předchozího roku.

V návrhu je vyčleněno 101 milionů korun na investice v dopravě, počítá se například s rekonstrukcí ulice Třída 2. května za 20 milionů korun, opravou ulice Středová za 15 milionů korun či budováním cyklostezky ve Výletní ulici a Tyršově nábřeží za 31 milionů korun.

autoři: pes , Michal Sladký | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související