Jablkový závin z bramborového těsta z Vídně

Napadlo by vás na výrobu závinu použít brambory? Pokud ne, určitě vyzkoušejte dnešní recept od Marcely Antošové. Poslouží i v případě, že zbylo příliš mnoho brambor od oběda.

Budete potřebovat:

200 g nastrouhaných uvařených brambor
300 g hladké mouky
100 g cukru
50 g tuku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vejce
jablka
skořice

Postup:

1. Do brambor přidáme rozpuštěný tuk, prosátou mouku s práškem do pečiva, cukr, vejce.

2. Vypracujeme těsto.

3. Rozválíme ho na plát, naplníme jablky s cukrem a skořicí (můžeme přidat rozinky a oříšky).

4. Zavineme, potřeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě.

Cuketový závin s čerstvým sýrem
Tvarohový koláč s meruňkami
Závin Podvodov

autor: Marcela Antošová