Jablečné řezy se šlehačkou

Vyzkoušejte recept od Ludmily Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Připravte si:
200 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
4 vejce
100 ml vody
100 ml oleje

Dále budete potřebovat:
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
2 vanilkové pudinky
2 smetany ke šlehání
čokoláda

Postup:
1. Vejce vyšleháme s cukrem, vodou a olejem.

Nakrájená jablka, ovoce (ilustrační foto)

2. Přišleháme mouku a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

3. Pečeme 8 až 10 minut na 200 stupňů.

4. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky, podlijeme trochou vody a spolu s vanilkovým cukrem povaříme doměkka. Ještě teplé rozmixujeme.

5. Uvaříme pudinky s půl litrem vody, aby nám vznikla hustá kaše. Vlažný pudink smícháme s jablky a rozetřeme na vychladlé těsto.

6. Dáme asi na dvě hodiny do lednice, pak potřeme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Před noc uložíme do lednice.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?