Jablečné řezy se šlehačkou
Vyzkoušejte recept od Ludmily Mackové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Připravte si:
200 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
4 vejce
100 ml vody
100 ml oleje
Dále budete potřebovat:
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
2 vanilkové pudinky
2 smetany ke šlehání
čokoláda
Postup:
1. Vejce vyšleháme s cukrem, vodou a olejem.

2. Přišleháme mouku a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
3. Pečeme 8 až 10 minut na 200 stupňů.
4. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky, podlijeme trochou vody a spolu s vanilkovým cukrem povaříme doměkka. Ještě teplé rozmixujeme.
5. Uvaříme pudinky s půl litrem vody, aby nám vznikla hustá kaše. Vlažný pudink smícháme s jablky a rozetřeme na vychladlé těsto.
6. Dáme asi na dvě hodiny do lednice, pak potřeme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Před noc uložíme do lednice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?