Házenkáři Zubří hrozí, že do Plzně nepojedou. Nesouhlasí s rozhodnutím o anulaci zápasu

Házenkáři Zubří podali odvolání proti zrušení výsledku nedělního semifinálového utkání play off, ve kterém zdolali Plzeň.

Zubřané jsou rozhodnuti v případě potvrzení verdiktu o anulaci zápasu nenastoupit k zápasům na západě Čech.

Potvrdil to manažer týmu František Baláš. „Nebyla splněna podmínka dvou utkání na půdě lépe postaveného týmu po základní části soutěže,“ uvedl Baláš.

Výhra Zubří neplatí. Vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek duelu s Plzní

Házenkáři ze Zubří vyhráli základní část soutěže

Vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek nedělního druhého zápasu semifinále play off, v němž Zubří po prodloužení porazilo Plzeň 26:24.

Podle řídícího orgánu soutěže rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem druhého poločasu regulérní gól hostujícího celku a prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát. Anulované utkání má být odehráno v Zubří až jako případný rozhodující pátý zápas ve středu 9. května.

Podle vedení zuberského klubu videozáznam, ze kterého svaz vychází, dokazuje i porušení pravidel ze strany Plzně a chybné rozhodnutí rozhodčích.

HC ROBE Zubří trvá na platnosti původního výsledku potvrzeného zápisem o utkání, což jsme také deklarovali ve vyjádření našeho postoje směrem k vedení ČSH a příslušnému odvolacímu orgánu. Pokud by zůstalo v platnosti rozhodnutí Řídicího orgánu soutěže, a tedy nedělní zápas byl anulován a museli bychom jej odehrát v termínu 9. 5., nenastoupíme k utkáním v Plzni, jelikož nebyla splněna podmínka odehrání prvních dvou utkání u lépe postaveného týmu po základní části soutěže.

autor: tpe

Související