Výhra Zubří neplatí. Vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek duelu s Plzní

Vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek nedělního druhého zápasu semifinále play off, v němž Zubří po prodloužení porazilo Plzeň 26:24.

Podle řídícího orgánu rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem druhého poločasu regulérní gól hostujícího celku a prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát. Série bude na západě Čech 5. a 6. května pokračovat za stavu 1:0 a anulované druhé utkání se případně v Zubří odehraje jako rozhodující pátý duel 9. května.

Plzeň po sporné porážce podala proti výsledku námitku s tím, že navrhuje uznat branku v závěru základní hrací doby a změnit výsledek, případně zápas anulovat a opakovat jej. Zároveň požadovala zrušení osobních trestů udělených během prodloužení.

Zubří zahajuje boj o titul. Týmu věřím, něco v něm je, říká kapitán hazenkářů

hátenkáři Zubří vyhráli základní část soutěže

Play off házenkářské extraligy startuje už v sobotu. Zubří půjde do vyřazovacích bojů z prvního místa po základní části v roli největšího favorita na mistrovský titul.

Řídící orgán soutěže vyslechl rozhodčí a delegáta zápasu, prostudoval zápis o utkání, zprávu delegáta a videozáznam a rozhodl zrušit výsledek. Osobní tresty z prodloužení ponechal.

"Videozáznam utkání potvrzuje, že míč vystřelený hráčem Plzně přímo z volného hodu přešel brankovou čáru v čase 29:59, tedy velmi těsně před skončením hrací doby utkání podle oficiální časomíry v hale. Závěrečný časový signál je na záznamu také zřetelný a byl dán od stolku správně v čase 30:00. Rozhodčí však po konzultaci s delegátkou utkání branku neuznali a utkání pokračovalo prodloužením," stojí v prohlášení řídícího orgánu.

"Přestože videozáznam prokazuje, že míč byl za brankovou čarou před koncem hrací doby, nemůže podle pravidel řídící orgán soutěže ani žádný jiný orgán svazu změnit rozhodnutí rozhodčích učiněné na základě jejich vlastního pozorování skutečnosti. Není možné dodatečně prohlásit za platnou branku, kterou rozhodčí během utkání výslovně neuznali," vysvětlilo vedení soutěže, proč nemohlo výsledek změnit ve prospěch Plzně.

zdroj: ČTK

Související