Grilovaná ryba
V Apetýtu přinášíme další z receptů rybáře Milana Rozsypala. Ten se s námi podělil o recept na grilovanou rybu.
Budete potřebovat:
- očištěné a osušené rybí filety
- sůl
- papriku
- pepř
- grilovací koření
Postup:
- Rybí filety nasolíme a necháme odležet v chladnu, klidně i celý den.
- Následně je ochutíme kořením.
- Na každý díl masa položíme asi pět milimetrů silný plátek másla a následně vložíme pod rozpálené vrchní topné těleso trouby.
- Tenké filety pstruha jsou hotové za deset minut.
- Grilování silnějších filet ryb trvá déle, silnější filety je potřeba obracet.
Související
-
Rybí salát
V kuchyni s rybářem Milanem Rozsypalem. Na jeho rybí salát potřebujete rybí filety, které postupně naložíte ve dvou marinádách.
-
Rybí karbenátky bez kostí
Jak vaří rybář? Na to odpovídají pondělní apetýtové recepty s rybářem Milanem Rozsypalem.
-
Sumčí škvarky
Rybář Milan Rozsypal má za sebou řadu rybářských výprav – do Skandinávie, Mongolska, Španělska, Indie nebo také na Sibiř. V Apetýtu se podělil o recept na sumčí škvarky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.