Francouzský toast

Přiznáváme, že tento recept je velmi podobný populárnímu chlebu ve vajíčku.Jde tedy o jídlo velmi jednoduché a přitom výborné. Skvělý tip třeba na víkendovou teplou snídani. Hodí se na zpracování zbylého bílého pečiva.

Budete potřebovat:

8 krajíčků bílého chleba (lépe ale briošky nebo vánočky)
2 lžíce cukru
mletá skořice
4 vejce
200 ml plnotučného mléka/smetany na vaření
máslo

Postup:

1. Vejce důkladně rozkvedláme s mlékem tak, aby vznikla hladká směs.

2. Přimícháme cukr a skořici.

3. Ve vaječné směsi obalíme krajíčky chleba, každou stranu necháme ponořenou zhruba minutu.

4. Smažíme z obou stran na másle. Podáváme teplé, na talíři doplníme dle vlastní chuti třeba javorovým sirupem nebo rozehřátou čokoládou.

autor: Zuzana Plíšková