FOTOGALERIE: Jedny děti stály modelem, druhé je fotografovaly. Mají stejné sny, talent a různou národnost

Fotovýstava portrétů ukrajinských dětí, které vytvořily čeští studenti, je nyní k vidění v Uherském Hradišti. 

Jedny děti stály modelem, druhé je fotografovaly. Jedny jsou z Ukrajiny, druhé z Česka. Teď žijí ve stejném regionu, chodí do stejných škol a mají ještě jedno společné – své plány a sny. A právě ukrajinské děti s jejich výjimečnostmi a talenty si vybrali pro svůj projekt žáci Základní umělecké školy v Uherském Hradišti s názvem Oni/my.

Expozice na Palackého náměstí v Uherském Hradišti je součástí fotovýstavy Ohlédnutí 2022, což je výstava nejlepších amatérských fotografií, na kterých je zachycen život na Uherskohradišťsku. Zachycují krajinu, folklórní akce nebo každodenní život na Slovácku. K vidění je do 8. února v kině Hvězda v Uherském Hradišti.

Studentská sekce je novinkou letošního ročníku a kromě portrétů ukrajinských dětí jsou součástí výstavy Ohlédnutí 2022 na Palackého náměstí v Uherském Hradišti i fotografické práce studentů Střední umělecké školy v Uherském Hradišti. Tato část výstavy potrvá do konce února.

Nabízíme reportáž s rozhovory s vedoucím projektu i dětmi samotnými, připojujeme i fotogalerii vystavovaných fotografií.

Spustit audio

Související