Fazolový salát s tvarůžky
Jak se zdá, tvarůžky prostě Josefu Veselému nedají spát. Má pro vás další recept, který je zahrnuje. Tentokrát jde o salát.
Josef Veselý o dnešním receptu: Jelikož nelze tvarůžkové téma zbrkle opustit, navrhuji setrvat ještě u salátu z fazolí. Pochopitelně s onou vymožeností moravské kuchyně, jež se nazývá tvarůžek, přičemž stejně jako v prvním případě ani zde nemusí vadit poněkud silnější aromatičnost použitého sýrového produktu.
Budete potřebovat:
fazole
tvarůžky
cibule
nastrouhaný křen
majonéza
bílý jogurt
hořčice
sůl, pepř
Postup:
1. Fazole dopředu namočíme a uvaříme.
2. Po uvaření necháme vychladnout a zlehka osolíme.
3. Přidáme nakrájené tvarůžky, strouhaný křen a nadrobno nakrájenou cibuli.
4. Majonézu smícháme s bílým jogurtem a (nejlépe hrubozrnnou) hořčicí - vše zhruba ve stejném poměru.
5. Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem a necháme odležet v chladu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.