Fazolový salát s tvarůžky

Jak se zdá, tvarůžky prostě Josefu Veselému nedají spát. Má pro vás další recept, který je zahrnuje. Tentokrát jde o salát.

Josef Veselý o dnešním receptu: Jelikož nelze tvarůžkové téma zbrkle opustit, navrhuji setrvat ještě u salátu z fazolí. Pochopitelně s onou vymožeností moravské kuchyně, jež se nazývá tvarůžek, přičemž stejně jako v prvním případě ani zde nemusí vadit poněkud silnější aromatičnost použitého sýrového produktu.

Budete potřebovat:

fazole
tvarůžky
cibule
nastrouhaný křen
majonéza
bílý jogurt
hořčice
sůl, pepř

Postup:

1. Fazole dopředu namočíme a uvaříme.

2. Po uvaření necháme vychladnout a zlehka osolíme.

3. Přidáme nakrájené tvarůžky, strouhaný křen a nadrobno nakrájenou cibuli.

4. Majonézu smícháme s bílým jogurtem a (nejlépe hrubozrnnou) hořčicí - vše zhruba ve stejném poměru.

5. Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem a necháme odležet v chladu.

autor: Josef Veselý

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.