Fazole s kysaným zelím

Recept od naší posluchačky Věry.

Suroviny:
250 g fazolí, 500 g kysaného zelí, 200 g libové slaniny, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, saturejka, trochu cukru.

Postup:
Den předem namočené fazole uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostky.

Na rozpálené pánvi ji osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Poté zaprášíme moukou a uděláme jíšku.

Podlijeme ji vodou, vložíme krájené kysané zelí a chvíli dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme měkké fazole a dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Podáváme s masem nebo pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.