Dva vážně zranění, milionová škoda. V areálu Colorlaku ve Starém Městě hořelo

26. červen 2018 17:00

Tři lidé, z toho dva vážně, byli zraněni při dnešním požáru ve stáčírně laků ve Starém Městě na Uherskohradišťsku.

Jedna žena má navíc psychický šok, řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. Podle mluvčího krajských hasičů Romana Žemličky byla předběžná škoda způsobená požárem vyčíslena na pět milionů korun.

Nejvážněji zraněna byla čtyřicetiletá žena, která má podle Olšana popáleniny až na 95 procentech povrchu těla. "Vrtulník ji v kritickém stavu transportoval do brněnské nemocnice. Do Brna byl sanitkou převezen muž s popáleninami horních a dolních končetin," uvedl mluvčí. Další ženu s méně rozsáhlými popáleninami rukou převezli záchranáři do Uherskohradišťské nemocnice.

Požár byl hasičům ohlášen před 10:00. Podle dostupných informací vznikl v areálu společnosti Colorlak, která vyrábí nátěrové hmoty. Na místo vyjíždělo pět hasičských jednotek, požár se jim podařilo zlikvidovat zhruba po hodině a půl. "Prostory byly silně zakouřené, hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Ještě před jejich příjezdem se požár pokoušeli hasit zaměstnanci podniku s pomocí hasicích přístrojů," uvedl Žemlička.

Hasiči budovu po uhašení požáru odvětrávali přetlakovými ventilátory. Na místě nadále pracují policisté a vyšetřovatel hasičů, kteří zjišťují příčinu vzniku požáru. Vyšetřování pravděpodobně potrvá několik dní, možná i týdnů.

Požár v Colorlaku vážně zranil dva lidi
Požár v Colorlaku vážně zranil dva lidi
Požár v Colorlaku vážně zranil dva lidi
autor: Michal Sladký | zdroj: ČTK

Související