Doprava na Zlínsku: Neprůjezdné Rymice a Zlechov, semafory v Lidečku nebo u Tesáku

10. duben 2018 06:25

Cestování po Zlínském kraji komplikují uzavírky silnic, částečné i úplné. V platnosti je i železniční výluka na Kroměřížsku a Zlínsku.

Na železniční trase mezi Tlumačovem, Hulínem a Říkovicemi potrvá ještě dva dny výluka. Skončí zítra v šestnáct hodin.

Vlaky nahrazují autobusy. Důvodem je modernizace zabezpečovacího zařízení.
V Lidečku na Vsetínsku opravují průtah. Nezbytná je částečná uzavírka. „Doprava vede kyvadlově v jednom pruhu a řídí ji semafory,“ upřesnil šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Průtah opravují také v Rymicích na Kroměřížsku. Řekl to šéf krajských silničářů Bronislav Malý s tím, že rymická uzavírka potrvá zřejmě do konce července.

Obchvat Otrokovic se může začít stavět už v červenci, ŘSD odkoupilo zbývající pozemky

Stavba komunikace I/14 Liberec - Jablonec n. N.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřelo potřebné smlouvy o odkupu posledních pozemků nutných pro zahájení dostavby obchvatu Otrokovic. Dnes o tom v tiskové zprávě informovala otrokovická radnice.

Ve Zlíně-Štípě opravují ulici Zámecká. Silnici třetí třídy je nutné objíždět až do září po ulicích Nová cesta a Lešenská.

S dlouhou pětatřicetikilometrovou objízdnou trasou musí počítat řidiči nákladních automobilů kvůli rekonstrukci silnice mezi Chvalčovem a Tesákem na Kroměřížsku. Řidiči osobní aut na trase jezdit mohou, na několika místech je ale provoz jedním pruhem řízený semaforem.

Nákladní auta nesmí také na silnici mezi Velkými Karlovice a Solání na Vsetínsku. Objížďka vede přes Bumbálku, Prostřední Bečvu a Hutisko-Solanec.

Úplná uzavírka pro veškerá motorová vozidla je ve Zlechově na Uherskohradišťsku. Objíždí se přes Buchlovice.

Do konce května je hustší provoz v Uherském Ostrohu a to kvůli opravám silnice první třídy číslo 54 v Blatnici pod svatým Antonínkem. Objízdná trasa pro osobní auta vede právě přes Uherský Ostroh.

autor: pes
Spustit audio

Související