Dohody uzavřeny. Vsetín je blíž k miliardové rekonstrukci zanedbaného železničního nádraží

Zastupitelé města schválili návrh smlouvy se Správou železniční a dopravní cesty. 

Vsetín má opět blíže k rekonstrukci nádraží a přednádražního prostoru.

Zastupitelé města schválili návrh smlouvy se Správou železniční a dopravní cesty. Navazuje na memorandum o společném postupu při realizaci nádraží, které organizace podepsaly na podzim roku 2017. Zastupitelé dali zelenou také dohodě s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje.

Vsetín má mít nejmenší spalovnu v Česku. Město nechce odpad z širšího okolí

odpady

Povolení vydá Krajský úřad ve Zlíně.

Správa dopravní železniční cesty, která ve Vsetíně investuje dvě miliardy korun, bude stavět nástupiště, budovu, kolejiště, podchod a postaví také nadzemní parkovací dům pro 300 aut.

Správa se také se také v smlouvě zavázala, že vybuduje přivaděč od budovy bývalého Kotova, ten by měl navazovat na nový kruhový objezd. Lidé se tak dostanou k auty k zadní straně podchodu nádraží.

Dohoda s Ředitelstvím silnic se týká Nádražní silnice a to právě kvůli zmiňované stavbě nadzemního parkovacího domu.

Nádražní ulice se dneska stáčí u věžového domu směrem ke kolejišti, a proto se musí se její trasa upravit a narovnat. Město si tak s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje musí vyměnit pozemky a smlouva teď jasně uvádí, jak si obě organizace pozemky vymění.

Stavět by se mohlo začít v roce 2020. Správa železniční a dopravní cesty už má podané územní rozhodnutí, které je v územním řízení. Město chce v příštím roce začít připravovat dokumentaci pro stavební povolení pro přednádraží, tedy konkrétně pro přeložku zmiňované nádražní ulice.

Město počítá s investicemi v přednádraží se stamiliony korun, bude stavět chodníky, veřejné osvětlení. A počítá také se stavbou autobusového terminálu, který se s vlakovým nádražím v budoucnu propojí. 

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související