Do stávky škol se ve Zlínském kraji zapojí 37 z 99 krajských školských příspěvkových organizací, zavřena bude i většina základních škol

23. listopad 2023 16:55

Do pondělní výstražné stávky se zapojí víc než polovina základních a středních škol v Česku, celkově to bude přibližně 2500 škol. Jak to bude vypadat ve Zlínském kraji?

Do stávky škol se ve Zlínském kraji zapojí 37 z 99 krajských školských příspěvkových organizací. Zavřeno bude mít dvacet dva středních a osm speciálních škol.

Zavřena bude i většina základních škol. V krajském městě Zlín se chystá stávkovat deset z 13 základních škol, které zřizuje město, devět ze škol bude zavřeno úplně. Ve Valašském Meziříčí budou uzavřeny tří z pěti základních škol, ve Vsetíně to bude všech 5 škol zřizovaných městem a v Rožnově pod Radhoštěm 4 z pěti. 

Jednodenní protest je naplánovaný na pondělí 27. listopadu a to kvůli nedostatku peněz ve školství a kvůli dalším krokům vlády, které odbory i samotné školy kritizují.

MAPU STÁVKUJÍCÍCH ŠKOL NAJDETE ZDE.

Podrobnosti zjišťovala redaktorka Českého rozhlasu Zlín Blanka Kovandová a nabízíme je v souhrnu, stejně jako možnosti rodičů s případným uvolněním z práce, které jsou bohužel velmi omezené.

autoři: Kristýna Vašíčková , Blanka Kovandová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související