„Divoká Hilda“
S novým týdnem vám naservírujeme také novou dávku inspirace do vaší kuchyně. Abychom ten poslední prázdninový týden pojali pěkně zvesele, vybíráme tentokrát jídla s neobvyklým názvem.
Budete potřebovat:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 300 g mražených malin + čerstvé na ozdobu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 150 g nahrubo rozdrcených sněhových pusinek
Postup:
- Smetanu vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem dotuha.
- Připravíme si vyšší skleničky a na jejich dno dáme část mražených malin.
- Na ně rozprostřeme kousky pusinek a přidáme vrstvu šlehačky.
- Znovu přidáme část malin a opakujeme, dokud máme suroviny.
- Vše zakončíme vrstvou šlehačky a dozdobíme čerstvými malinami.
- Podáváme vychlazené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.