Diviš Kalabiška srazil třemi góly Příbram a přiblížil 1. FC Slovácko záchraně

Fotbalisté Slovácka vstoupili do nadstavbové skupiny o záchranu v první lize vítězstvím 5:1 nad Příbrami. 

Na výhře se třemi góly podílel Jan Kalabiška, po jedné brance dali Dominik Janošek a Stanislav Hofmann, za hosty snižoval Jan Matoušek. Příbrami po čtvrté ztrátě za sebou patří čtvrté místo, které jako první znamená účast v baráži. Od poslední Dukly na šesté příčce ji však dělí deset bodů. Slovácko naopak po dvou zápasech zabralo a posunulo se na první místo tabulky skupiny o záchranu. Od dnešního soupeře jej dělí šest bodů.

Domácí trenér Svědík udělal oproti poslednímu kolu základní části tři změny v sestavě - v obraně nahradil Šimko Franiče, v záloze nastoupil místo Diviše Kalabiška a do útoku se nemocného Zajíce postavil Hološko. A právě Kalabiška se díky prvnímu hattricku v kariéře stal hvězdou zápasu.

Zraněný Jan Navrátil ze Slovácka

Poprvé se prosadil v páté minutě, kdy poslal po odraženém míči domácí do vedení. Neuběhlo ani pět minut a Kalabiška, který v lize naposledy skóroval loni v květnu, přidal po Reinberkově centru druhý zásah. Třetí branku dalo Slovácko v 17. minutě, kdy útok do otevřené obrany zakončil Janošek.

Domácí poté polevili, Příbram toho využila a z první střely na bránu snížila. Postaral se o to Matoušek, který obešel čtyři bránící protihráče. Po přestávce však Slovácko další drama nepřipustilo a v 65. minutě si vzalo tříbrankové vedení zpět, když Kalabiška potrestal chybu hostujícího Chaluše.

Záložník Slovácka navíc mohl přidat i čtvrtou branku, když ho mezi obránci našel Navrátil, ale při sólu tak dlouho váhal se zakončením, až ho odzbrojil Kočí. Konečnou podobu výsledku dal po rohovém kopu Hofmann a Slovácko se přiblížilo k záchraně v nejvyšší soutěži.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související