Další část takzvané Palačovské spojky, silnice propojující Valašsko s dálnicí D48, získala stavební povolení

23. březen 2022 09:35

Další úsek takzvané Palačovské spojky, která má propojit Zlínský kraj s dálnicí D48, získal stavební povolení. Ulevit má Lešné na Vsetínsku, ale také městu Hranice na Přerovsku a obcím, přes které vede stávající silnice první třídy číslo 35.

O pětikilometrovém úseku, který má propojit Zlínský kraj s dálnicí D48 a dále pak dálnicí D1, se mluví už od roku 2000. Nový úsek má ulevit Lešné na Vsetínsku, ale také městu Hranice na Přerovsku a obcím, přes které vede stávající silnice první třídy číslo 35. Jsou to Hustopeče, Milotice a Teplice nad Bečvou na Přerovsku. Začíná za mimoúrovňovým křížením se silnicí III. třídy u Lešné, kde naváže na už v roce 2014 zprovozněnou rychlostní silnici I/35 vedoucí od Valašského Meziříčí.

Součástí této spojky jsou 2 stavby, a to vybudování nové silnice I/35 mezi Lešnou a Palačovem a dále rozšíření dálnice D48 mezi Dubem a částí Starého Jičína na Novojičínsku. V řešení je hned několik staveních povolení na různé stavební objekty. Na objekty týkající se silnice I/35 bylo povolení vydáno v lednu 2022. Stavební povolení na objekty týkající se dálnice D48 vydali úřady tento týden (předposlední týden v březnu 2022). To teď čeká na nabytí právní moci. Začátkem března na stavbě silnice první třídy číslo 35 už začaly přípravné práce, a to skrývka ornice, taky kácení a záchranný archeologický průzkum. Současně také probíhá výběrové řízení na zhotovitele hlavních stavebních prací.

První řidiči by po takzvané Palačovské spojce měli podle plánů ŘSD projet v roce 2025.

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji najdete pohromadě ZDE. Články jsou řazeny podle aktuálnosti, tedy sestupně od nejnovějších.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související