Cyklodálnice z Valašska na Slovensko má další dva úseky. Lidé dojedou od Bečvy až k Váhu

6. červen 2020 06:15

Zhruba 70kilometrová trasa bude bezpečnou spojnicí už stávajících cyklostezek na východní Moravě a západním Slovensku

Ve Svatém Štěpánu - místní části Brumova-Bylnice a ve slovenské Skalce nad Váhom otevřeli dva klíčové úseky budované mezinárodní cyklostezky Bevlava.

Ta by už brzy měla propojit území řek Bečvy, Vláry a Váhu.

Zhruba 70kilometrová trasa bude bezpečnou spojnicí už stávajících cyklostezek na východní Moravě a západním Slovensku.

Pro turisty, ale i lidi, kteří na kole jezdí za prací, povede od Ústí u Vsetína přes Valašské Klobouky, Brumov-Bylnici až do Trenčína.

Nyní je tak zprovozněný úsek z Valašských Klobouk přes Brumov-Bylnici až po Svatý Štěpán. A letos má být protažen až k česko-slovenské hranici ve Vlárském průsmyku, do Sidonie.

Cyklostezka BEVLAVA je uceleným záměrem mikroregionů Hornolidečska, Jižního Valašska a slovenských partnerů. Tato cyklostezka mezinárodního významu vede nádherným údolím řeky Vláry a překonává masiv Bílých Karpat. Na české straně v katastru Vsetína se napojí na stávající Cyklostezku Bečva, na slovenské straně pak na Cyklostezku Váh. Ojedinělý mezinárodní projekt, který je považován za vzorový v rámci generelu rozvoje bezmotorové dopravy ve Zlínském kraji. Díky své terénní náročnosti bude výsledná stezka vhodná pro všechny věkové kategorie.

autor: Zdenek Čík
Spustit audio

Související