Cuketové řezy v pivním těstíčku
Pokud máte zahrádku nebo štědré sousedy, tak jistě víte, že nikdy není brzy začít sbírat recepty na zužitkování cukety. A protože spolu s vámi myslíme dopředu, vybrala do pátečního Apetýtu Zuzana Plíšková právě jeden rychlý cuketový.
Budete potřebovat:
cca 250 - 300 g cukety
125 g mozzarelly
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
100 ml světlého piva
opražená sezamová semínka
sůl, pepř
Postup:
1. Žloutky umícháme s pivem, solí a hladkou mouku.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta spolu se sezamovými semínky.
3. Mozzarellu nakrájíme na plátky a vysušíme papírovými utěrkami.
4. Cuketu nakrájíme na kolečka (o tloušťce asi 1 cm), osolíme a vysušíme.
5. Mezi dva plátky cukety dáme vždy 1 plátek mozzarrely potřené trochou oleje.
6. Přitlačíme a obalíme v těstíčku.
7. Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
8. Podáváme s bramborovou kaší a cibulkou na másle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.